Boek afspraak

Verschillende soorten hyaluronzuur

Door Saskia Leenders, MSc.,

Verschillende soorten hyaluronzuur

Iets dergelijks gebeurt nu ook met hyaluronzuur. De grote cosmeticamerken verwerken deze stof in hun producten. Maar hoeveel? En welk type? Er bestaan namelijk verschillende soorten hyaluronzuur en die verschillen onderling bijvoorbeeld van elkaar op het gebied van de molecuulgrootte. Hoe kleiner een molecuul is, hoe beter de stof daadwerkelijk in de huid kan doordringen. Het is dus van essentieel belang wel type hyaluronzuur je gebruikt om het gewenste effect te krijgen. Maar wat is dat hyaluronzuur nu precies? Het is een stof die zich van nature in je lichaam bevindt. Naarmate de jaren gaan tellen, neemt de hoeveelheid hyaluronzuur af. Ook roken, stress, slechte voeding of overmatige blootstelling aan zonlicht heeft een negatief effect op de hoeveelheid hyaluronzuur.

Een oppepper voor je huid

Sinds men in staat is om hyaluronzuur in een laboratorium te reproduceren, hebben we de mogelijkheid om het verouderingsproces van onze huid op natuurlijke wijze af te remmen of zelfs om te keren. Het meest optimale resultaat bereik je met een drietapsbehandeling. Een cosmetische behandeling met fillers op basis van hyaluronzuur zorgt ervoor dat je in een half uur tijd de klok jaren terugdraait. Combineer je dit vervolgens met een skinbooster, dan breng je het hyaluronzuur ook nog eens direct in de huid! In tegenstelling tot de corrigerende werking van fillers (om rimpels op te vullen, meer volume te realiseren en contouren te verbeteren), worden skinboosters gebruikt om de huid van binnenuit te verzorgen. Dit gebeurt door middel van micro-injecties, die de natuurlijke hyaluronzuur-reserves aanvullen.

Hydrobalans

Deze vrijwel pijnloze injecties zorgen voor een geleidelijke verbetering van de huidkwaliteit en geven de huid haar mooie en natuurlijke gloed terug. Met een skinbooster verbeter je de kwaliteit van de huid door de hydrobalans te herstellen en de elasticiteit te verbeteren. Het resultaat is een soepele en gladde huid, zoals je die altijd hebt gehad. Na het bewezen succes van de behandeling met puur hyaluronzuur (skinbooster) voor het gezicht, wordt dezelfde techniek inmiddels ook met heel veel succes voor de hals, het decolleté, de bovenarmen en de handen gebruikt.

Stap 3: gebruik van een serum

De derde stap is het gebruik van een serum met een heel hoge dosis hyaluronzuur. Ik heb in de afgelopen jaren al heel wat mensen mogen behandelen met de bovenstaande combinatie en zag ze letterlijk jeugdiger, frisser en jaren jonger worden.

Resultaat skinboosterbehandeling

Er zijn 2 tot 3 skinboosterbehandelingen nodig met een tussenpose van een maand. Bij cliënten jonger dan 30 jaar kan een goed resutaat worden bereikt met twee behandelingen, in vrijwel alle andere gevallen heeft een kuur van drie keer een veel beter effect. Omdat de huid door deze behandeling aan het werk gezet wordt, zie je niet meteen resultaat. Vanaf 4-6 weken na de eerste behandeling is het positieve effect waarneembaar. Na de tweede behandeling stijgt de aanmaak van collageen en elastine nog verder!